Diensten

Een taxatierapport is voor uzelf en voor uw verzekering van groot belang.

Taxatierapport

Een taxatierapport is voor uzelf en voor uw verzekering van groot belang. Naarmate het voertuig ouder en zeldzamer wordt, de vraag toeneemt of het aantal exemplaren van dit type afneemt, gaat de waarde omhoog. Ook wordt er onbewust vaak veel in de auto geïnvesteerd, door al deze wijzigingen kan de waarde (flink) oplopen. Mocht er onverhoopt iets vervelends met uw klassieker gebeuren, denk aan diefstal, brand of schade, weet u dan wel wat de waarde van het voertuig voor het voorval was?

Kunt u dit aantonen?
 Door de gegevens en de taxatiewaarde van uw voertuig vast te laten leggen door Lindner Classic Cars Autotaxatie hoeft u zich daar geen zorgen over te maken en voorkomt u teleurstellende discussies met uw tussenpersoon of verzekeringsmaatschappij.

Het taxatierapport wordt opgemaakt onder de wettelijke bepaling volgens Artikel 7:960 van het Burgerlijk Wetboek. Over het algemeen heeft een taxatierapport een geldigheidsduur van 24 tot 36 maanden, afhankelijk van de regels van de betrokken verzekeringsmaatschappij. Als verwacht wordt dat de waarde op korte termijn van het voertuig stijgt, is het verstandig opdracht tot een tussentijdse hertaxatie te geven. Een goede taxatie dient objectief, informatief en volledig te zijn voor de partijen die ermee te maken krijgen.

Lindner Classic Cars Autotaxatie neemt uitgebreid de tijd om een voertuig grondig te inspecteren. Indien noodzakelijk maken de eigenaar en de taxateur samen een proefrit, kan de taxateur uitgebreid vragen stellen aan de eigenaar en kan de eigenaar zijn of haar eigen verhaal over de historie/restauratie van het voertuig vertellen. Dit zoals een goed taxatie uitgevoerd dient te worden.

Binnen één week na taxatie ontvangt u het taxatierapport (inclusief fotorapportage van het voertuig) over de mail.

FEHAC Kwaliteitsklasse indeling klassieke voertuigen bij taxatie

goedgekeurd taxatierapport

1. Uitmuntend
Optisch en technisch in topstaat. Origineel, zonder waarneembare gebreken, beschadigingen of gebruikssporen. Restauratie volgens destijds geldende specificaties. Potentieel concourswinnaar.

Een voertuig waarbij men ook bij nauwkeurige beoordeling geen enkel gebrek kan vaststellen. Voor een staat 1 voertuig geldt dat het in de toestand verkeert, die te vergelijken is met de toestand bij aflevering ‘af fabriek’. In niet-gerestaureerde nieuwstaat of een perfecte restauratie. Een uitmuntend voertuig komt zeer zelden voor.

2. Zeer goed
In zeer goede, niet-gerestaureerde staat verkerend voertuig dan wel vakkundig gerestaureerd. Met geringe gebruikssporen.

Een voertuig dat er bij eerste beschouwing uitstekend uitziet, maar bij nauwkeurige beoordeling toch wat lichte gebruikssporen heeft. Nauwelijks slijtage in de technische delen. Vaak een oudere restauratie of een zeer goed geconserveerd origineel voertuig.    

3. Goed
In gebruikte toestand met normale gebruikssporen overeenkomstig de ouderdom van het voertuig. Gebruiksklaar, kan direct deelnemen aan het verkeer. Geen directe reparaties noodzakelijk.

Er kunnen gebreken, gebruikssporen en slijtage zichtbaar zijn. Een voertuig dat beschikbaar is om te kunnen gebruiken. Veel klassieke voertuigen zullen in deze conditie zijn.  

4. Matig
Een voertuig dat nog wel inzetbaar is. Compleet in alle onderdelen. Wel met direct zichtbare gebruiks- en slijtagesporen. Enige corrosie mogelijk. Eenvoudige reparaties zijn noodzakelijk. 

Een voertuig dat wel compleet is, maar dat wel onderhoud, reparatie of vervanging van slijtagedelen nodig heeft.

5. Slecht
Niet rijklare toestand. Veel werk nodig aan het gehele voertuig om het weer rijvaardig te maken. Er ontbreken dikwijls meerdere onderdelen.

Een restauratieobject dat veel tijd en werk vergt om er weer een rijklaar voertuig van te maken. Bij eerste aanblik al duidelijke gebreken zichtbaar. Onderdelen ontbreken of liggen er los naast.

car
porsche