Over Lindner Classic Cars

Ik ben ter wereld gekomen met een mix van olie en benzine in mijn bloed.

Liefde vóór en kennis van auto’s en mensen

Ik ben ter wereld gekomen met een mix van olie en bloed in mijn aderen. Als kind verwoed spelen met Dinky- en Corgi-Toys en alles wat daaruit volgde. Van op- en afgetuigde fietsjes met een eigen fiets Racing Team, snelle Mobylettes, Puchjes met 3 bak en snelle Honda’s tot clandestiene driftpartijen met het Fiatje 600 van mijn Tante Trees. Een Volkswagen 1302 met een heuse Porsche 356 motor, een BMW 2002 en vele snelle auto’s volgden. Het hielp dat mijn vader ook van snelle auto’s hield, rally’s reed en Maus Gatsonides en Carel Godin de Beaufort tot zijn vrienden rekende.

Na de lagere en middelbare school in Zeist, was de volgende stap de IVA in Driebergen. Na deze tweejarige autoschool ben ik naar een Engelse Business School gegaan, heb ik kort bij tuner Ripspeed gewerkt, maar ben ik al snel bij BMW-importeur Alimpo aan de slag gegaan. Dat bedrijf ging uiteindelijk over in BMW Nederland. Van Special Account manager bij BMW Nederland tot Commercieel Directeur bij BMW Den Haag, ik heb het allemaal mogen meemaken. Ik denk dat mijn kracht schuilt in een combinatie van enerzijds de enorme liefde vóór, maar ook kennis van auto’s – ik reed toen bijvoorbeeld en rij nog steeds enkele klassiekerrally’s met een BMW 2002 Ti en doe het meeste sleutelwerk zelf-, anderzijds mijn oprechte interesse in mensen.

Door omstandigheden heb ik in 2013 een compleet andere draai aan mijn leven moeten geven. Afkomstig uit het bedrijfsleven, gooide ik de afgelopen jaren het roer radicaal om. Ik wilde onder andere wat meer voor ‘de mens in de directe omgeving’ gaan doen.

Na lang piekeren, overwegen en een gedegen voorbereiding ben ik sinds 2017 de oprichter van het “ Repair Café Voorschoten “. Je helpt mensen met een kleine portemonnee en tegelijkertijd doe je iets aan de weggooi-mentaliteit die tegenwoordig heerst. Een win/win situatie! En dit alles geheel op geheel vrijwillige basis.

Na het afsluiten van mijn 38-jarige loopbaan bij BMW en de oprichting van het Repair Café bleef het autobloed toch nog steeds door mijn aderen stromen. Daarom startte ik in April 2018 met Lindner Classic Cars Autotaxatie, als Register-Taxateur voor Old-Youngtimers en natuurlijk ook voor hedendaagse automobielen.

Aernout bij de BMW
Aernout Lindner met zijn BMW 2002Ti